Dagens datum: onsdag den 11 december 2019
Senast uppdaterad: tisdag den 10 december 2019  
 
 


Grillade lammspett med halloumiost

Ett recept från Allt om mat
6 person(er) Ingredienser
1 kg benfritt lammkött, stek, ytterfilé eller kotlett
250 g halloumiost
1,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
2 tsk oregano

Marinad:
1 msk kinesisk soja
2 msk olja
2 tsk timjan
1 msk oregano
2 st smulade, lagerblad
2 krm svartpeppar
2 st vitlöksklyftor, små, pressade
1 st citronskal, rivet

Tillbehör:
Tomat- och myntasallad, Basilikasås med vitlök och tomater
Tillagning
När man grillar många grillspett kan ett tips vara att lägga dem i ett fiskgaller. På så sätt går det lätt att vända dem alla på en gång. Halloumiost är en cypriotisk fårost som ska ätas nygrillad.
1. Skär köttet fritt från hinnor och skär det i 3 cm stora bitar.
2. Blanda samman marinaden, blanda ner köttet och låt det ligga svalt några timmar eller längre.
3. Skär osten i 3 cm stora bitar. Salta och peppra köttet och trä upp det och osten på grillspett. Grilla dem ca 8 minuter. Snurra dem under grillningen. Strö över lite oregano.
www.alltommat.se