|
Lammfilé med rosépepparsås
recept.nu Servera gärna den goda lammfilén med en trio av puréer. Förutom potatispuré så blir det gott med en puré på broccoli och en på morot. 800 g lammfilé 2 msk rosépeppar 1 schalottenlök 1 msk smör 3 dl grädde ev smaksättning, 2 cl madeira smör till stekning, salt, peppar
Till puré: 1 kg potatis 200 g morot 200 g broccoli smör. grädde/mjölk salt, peppar Antal portioner: 4 Gör så här 1. Sätt ugnen på 200°. Bryn köttet runt om i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg i rosépeppar och grädde och ställ in stekpannan i ugnen i 10 minuter. 2. Skala och koka potatis, morot och broccoli separat. Passera den kokta grönsaken genom passersikt/potatispress. Blanda potatisen med ett par msk mjölk och de övriga två grönsakerna med ett par msk grädde och hetta upp grönsaksmoset. Smaka av med salt och peppar. 3. Ta köttet ur pannan och håll varmt. Vispa ur pannan, späd eventuellt med lite vatten. Sila såsen och smaka av med salt och peppar. Skär köttet i tunna skivor och 4. Servera med sås och grönsakspuréer. Dekorera med persilja och extra rosépeppar.
|
|