|
Vitlöksspäckad lammstek på grönsaksbädd
Ett recept från Viktklubben Ingredienser: för 8 portioner 1.2 kg urbenad lammstek 5 klyfta vitlök 1.5 tsk rosmarin 1.5 tsk oregano salt och peppar 300 gram aubergine i skivor 250 gram palsternacka i skivor 400 gram morötter i halvor 200 gram gul lök i klyftor 400 gram tomater i halvor timjan rosmarin 2 klyfta vitlök, pressade 2 msk olivolja 1 dl matlagningsvin vitt 1.8 kg pommes strips Tillagning: Be din slaktare lägga steken i ett nät eller bind upp den. Skär små snitt i köttet och stoppa in hela, skalade vitlöks-klyftor. Blanda rosmarin, oregano, salt och peppar på en tallrik. Gnid in kryddorna i köttet. Stick in en kött-termometer så att hela röret är inne och spetsen kommer i den tjockaste delen av köttet. Lägg steken i en långpanna och stek i 175 grader i ca 1,5 timme. När termometern visar 72 grader är köttet rosa, vid 75 genomstekt.
|
|