Dagens datum: fredag den 18 oktober 2019
Senast uppdaterad: onsdag den 16 oktober 2019  
 
 


Vitlöksspäckad lammstek på grönsaksbädd

Ett recept från Viktklubben
Ingredienser:
för 8 portioner
1.2 kg urbenad lammstek
5 klyfta vitlök
1.5 tsk rosmarin
1.5 tsk oregano
salt och peppar
300 gram aubergine i skivor
250 gram palsternacka i skivor
400 gram morötter i halvor
200 gram gul lök i klyftor
400 gram tomater i halvor
timjan
rosmarin
2 klyfta vitlök, pressade
2 msk olivolja
1 dl matlagningsvin vitt
1.8 kg pommes strips
Tillagning:
Be din slaktare lägga steken i ett nät eller bind upp den. Skär små snitt i köttet och stoppa in hela, skalade vitlöks-klyftor. Blanda rosmarin, oregano, salt och peppar på en tallrik. Gnid in kryddorna i köttet. Stick in en kött-termometer så att hela röret är inne och spetsen kommer i den tjockaste delen av köttet. Lägg steken i en långpanna och stek i 175 grader i ca 1,5 timme. När termometern visar 72 grader är köttet rosa, vid 75 genomstekt.