Dagens datum: onsdag den 11 december 2019
Senast uppdaterad: tisdag den 10 december 2019  
 
 


Grekisk lammgryta

Det här behövs för ca 4 port:
1 kg lammbog 1 1/2 tsk salt
1 krm peppar 1 gul lök
2 vitlöksklyftor 2 msk tomatpuré
1 tsk oregano 1 tsk timjan
1 tsk rosmarin 1 tsk kanel
1 burk krossade tomater 1 dl buljong
1 squash 1 dl matlagningsyoghurt
1 1/2 tsk vetemjöl 1 citron
ca 15 svarta oliver
Gör så här:
Skär bogen i mindre bitar. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna i lite matfett. Lägg över det i en gryta. Salta och peppra. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det mjukt och glansigt i lite matfett. Lägg över det i grytan. Tillsätt tomatpuré, oregano, timjan, rosmarin, kanel, krossade tomater och buljong. Låt grytan puttra under lock ca 30–40 minuter. Skär squashen i mindre bitar. Rör ut yoghurten med mjöl. Rör ner yoghurten i grytan och rör om. Rör ner squashen och låt grytan puttra ytterligare ca 5 minuter. Smaka av.