Dagens datum: onsdag den 11 december 2019
Senast uppdaterad: tisdag den 10 december 2019  
 
 


Lammstek

Ingredienser
Portioner: 6
ca 1 1/2 kg benfri lammstek
2 tsk finkornigt havssalt
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
ca 1 dl örtolja eller färdig pesto, tapenade e d
3 citroner
1 stekpåse
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C. Gnid in lammstekens insida med salt, peppar och örtolja. Pressa över juicen från 1/2 citron.
2. Bind upp lammsteken med steksnöre. Pensla med örtolja, salta och peppra. Lägg i en stekpåse och förslut (med klämman).
3.Använd stektermometer. Tillaga i ugnen till 58–60°C innertemperatur, ca 1 1/2 timme.
4.Ta ut ur ugnen och låt vila i 20 minuter. Ta ut steken från stekpåsen och skär bort steksnöret. Skiva steken tunt och lägg upp på ett serveringsfat.
5.Skeda ev över lite av stekspadet från påsen. Servera med ugnsstekt potatis, örtolja och citroner i klyftor samt gärna en grekisk sallad.
Recept från www.ica.se