|
Frusen jordgubbsbakelse
Ingredienser 4 port.: • Botten: • 3-4 ägg • ca 2 1/2 dl, 200g, strösocker • ca 1 3/4 dl, 170 g, siktat mjöl • Jordgubbssmet: • 2 äggulor • 1 dl strösocker • 125 g philadelphiaost • 2 dl jordgubbspuré • 2 dl lättvispad vispgrädde • 2 cl cointreau (citruslikör) • 1/2 citron, saften Så här gör du: Botten: Blanda ägg, socker och mjöl. Häll upp i en smord form till ca 1 cm höjd på smeten. Baka i 175 graders ugnsvärme i 5-8 minuter. Vispa äggulor och socker pösigt i minst 3-4 minuter. Kör hela jordgubbar i matberedare och sila från kärnorna. Rör ut osten med de mixade jord-gubbarna till en slät och fin puré. Vänd ner äggsmeten. Rör försiktigt ner vispgrädde, cointreau och citronsaft. Stansa ut rundlar ur den gräddade botten med hjälp av ett mått eller glas, 7-10 cm i diameter. Gör rör, minst 6 cm högre än botten, av al.folie. Fäst dem runt bottnarna. Fyll på med jordgubbssmet och ställ in rören i frysen. Ta fram jordgubbsbakelserna cirka 10 minuter före servering. Servera med färska jordgubbar och kanske en klick vispad grädde. RECEPT: ULF WAGNER
|
|