Dagens datum: torsdag den 12 december 2019
Senast uppdaterad: torsdag den 12 december 2019  
 
 


Jordgubbssaft med smak av rabarber

Ingredienser ca 2 1/2 liter saft :
• 1 l. jordgubbar
• 1 skivad citron
• 1 msk citronsyra
• 1 1/2 tsk atamon
• 1 1/2 liter vatten
• 1 1/2 kg strösocker
• 300-400 g skivad rabarber
Så här gör du:
Mosa jordgubbarna med en gaffel och lägg dem i en skål. Tillsätt citronskivor, citronsyra och konserveringsmedel, atamon. Ska du frysa saften behövs inget konserveringsmedel. Koka vatten, socker och skivad rabarber. Häll det över jordgubbsmoset. Låt allt stå svalt och vila i ett dygn. Sila från saften och häll upp den på väl rengjorda, atamonsköljda flaskor. Förslut dem väl. Servera med klirrande isbitar i karaffen.