Dagens datum: fredag den 18 oktober 2019
Senast uppdaterad: onsdag den 16 oktober 2019  
 
 


Jordgubbskräm

500 g färska jordgubbar
2 1/2 dl outspädd jordgubbssaft
4 dl vatten
strösocker
3 msk potatismjöl + 1/2 dl kallt vatten
Skölj och ansa jordgubbarna. Skiva jordgubbarna. Koka upp saften och vattnet. Tillsätt jordgubbarna och koka upp. Smaka av med socker om det behövs, det beror på hur pass söta jordgubbarna är. Rör ut potatismjölet med 1/2 dl kallt vatten. Tillsätt redningen i en fin stråle under ständig omrörning. Se till att krämen får ett uppkok till första bubblan. Ta omedelbart bort kastrullen från värmen. Ställ kastrullen i ett kallt vattenbad för nedkylning och strö lite socker på ytan, så att krämen inte skinnar sig. Servera med kall mjölk. www.hemmetsjournal.se