|
Jordgubbssallad med parma, mozarella och basilika
För 4 personer.En mycket fräsch sallad! Ingredienser 1 liter jordgubbar 1 rödlök 1 näve torkade aprikoser 1 påse rucola 1–2 klumpar buffelmozzarella 2 paket skivad parmaskinka, ca 300 g 1 knippe färsk basilika Flingsalt Nymald svartpeppar God olivolja Balsamvinäger Gör så här Snoppa men skölj inte jordgubbarna om det inte är absolut nödvändigt. De blir bara blöta. Skala och strimla löken. Dela jordgubbarna i halvor eller klyftor. Vänd ihop med 2 msk balsamvinäger och 4 msk olivolja, strimlade aprikoser, salt och peppar. Lägg upp salladen vid servering på en bädd av rucola. Skär mozzarellan i skivor och fördela runt jordgubbarna tillsam-mans med parmaskinkan. Riv basilikan i bitar (skär inte) och singla bladen över salladen. Droppa olivolja runt salladen, avsluta med en nypa flingsalt och grovmald svartpeppar. www.matklubben.se
|
|