Dagens datum: torsdag den 22 augusti 2019
Senast uppdaterad: tisdag den 20 augusti 2019  
 
 


Jordgubbscupcakes med vitchokladfrosting!

Muffins:
125 g smör eller margarin (rumstempererat)
2 dl strösocker
2 ägg
4 ½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 ½ dl gräddmjölk (grädde + mjölk)
½ liter jordgubbar (helst färska, men frysta funkar bra också)
Vit chokladfrosting:
60 g smör (rumstempererat)
200 g philadelphiaost
2-3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
200 g vit choklad
Röd karamellfärg
+Jordgubbar till garnering
Gör så här
Muffins:
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa det rumstempererade matfettet och sockret ljust och poröst med en elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under omrörningen. Blanda vetemjölet med vaniljsocker och bakpulver. Blanda gärna med hjälp av en gaffel. Rör mjölblandningen i smeten växelvis med gräddmjölken. Fortsätt vispa tills smeten blir alldeles slät och jämn. Fördela 2/3 smet i formarna. Rensa jordgubbarna och dela dem i fyra delar. Tryck ner ett par delar i varje form. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills muffinsen fått en fin färg.
Vit chokladfrosting:
Vispa det rumstempererade smöret och philadelphiaosten mjukt. Rör i någon dl av florsockret och vaniljsockret. Bryt chokladen i mindre delar och smält den över vattenbad. Låt chokladen svalna innan du rör i den i blandningen. Blanda till en jämn och tjock frosting, tillsätt mer florsocker om frostingen känns för lös. Under tiden du blandar frostingen kan du tillsätta karamellfärgen.
Dekorera med en hel eller halv jordgubbe på varje cupcake
Du kan eventuellt låta frostingen stå ett tag i kylskåpet innan du spritsar för att få den fastare www.matklubben.se