Dagens datum: lördag den 23 mars 2019
Senast uppdaterad: fredag den 22 mars 2019  
 
 


Jordgubbscheesecake på kladdkakebotten

Ett recept från Leva och bo
Botten:
100 g smör
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2 st ägg

Fyllning:
5 st passionsfrukter (Jag skippade det och det blev bra ändå/Annika)
200 g philadelphiaost, rumsvarmt
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 st äggulor
3 dl vispgrädde
2 dl mosade jordgubbar
+ färska jordgubbar till garnering
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner det smälta smöret och äggen, ett i taget. Häll smeten i formen. Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Kakan stelnar ytterligare när den kallnar. Låt kakan kallna helt, men ta den inte ur formen. Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Mixa dem och sila genom en sil. Spara saften. Vispa ost, socker, vaniljsocker till en slät smet. Rör ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med passionssaft och jordgubbsmos. Häll smeten över bottnen. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar. Ta fram tårtan cirka 20 minuter innan servering och garnera med jordgubbar.