Dagens datum: fredag den 18 oktober 2019
Senast uppdaterad: onsdag den 16 oktober 2019  
 
 


Jordgubbspannacotta

Ingredienser för 4-6 port.
2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
½ dl strösocker
1½ dl hackade jordgubbar
JORDGUBBSSÅS:
½ liter jordgubbar
1½ msk florsocker

Tillagning
Pannacotta är en klassisk italiensk gräddpudding. Krämig, len och god. Här har den fått lite extra sommarsmak av jordgubbar. Jordgubbssåsen: Mixa jordgubbar och florsocker till en slät sås. Låt stå kallt till servering. Pannacottan: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Häll grädden i en kastrull. Klyv vaniljstången på längden. Skrapa ner vaniljfröna i grädden. Tillsätt vaniljstången och sockret. Värm långsamt och låt koka på svag värme ca 15 min. Ta kastrullen från värmen och låt svalna lite. Plocka upp vaniljstången. Rör ner de hackade jordgubbarna. Ta upp gelatinbladen och lägg dem i kastrullen och rör tills de smält. Skölj formarna med kallt vatten. Häll upp smeten i formarna. Låt stelna i kylen minst 3-4 timmar. Servera pannacottan med jordgubbssåsen.