Dagens datum: fredag den 18 oktober 2019
Senast uppdaterad: onsdag den 16 oktober 2019  
 
 


HAVREPAJ MED JORDGUBBAR

8-10 port
Pajdeg:
2 1/2 dl havregryn
2 1/2 dl vetemjöl
3 msk socker
175 g smör eller margarin
Fyllning:
1 l jordgubbar
1 1/2 msk potatismjöl
2 msk socker
Blanda samman alla torra ingredienser till pajdegen. Arbeta in smöret och forma ihop allt till en deg. Om degen får vila kallt 1/2 timme eller mer är den sedan lättare att handskas med. Ta gärna undan en bit att göra några trianglar, remsoreller något annat mönster ovanpå jordgubbarna. Kläd en form ca 25 cm i diameter med pajdegen och förgrädda den i ugn vid 200° ca 10 minuter. Skär jordgubbarna i något mindre bitar om de är stora. Garnera gärna med lite pajdeg i något mönster. Grädda pajen ytterligare 15-20 minuter Serveras kall eller ljummen med lättvispad grädde.