Dagens datum: måndag den 18 februari 2019
Senast uppdaterad: fredag den 15 februari 2019  
 
 


Jordgubbspannacotta

Pannacotta med frisk och härlig smak av jordgubb. Den här desserten känns lite lyxig men är busenkel att svänga ihop.
Ingredienser
2 st gelatinblad
1 st vaniljstång
5 dl vispgrädde
0.5 dl strösocker
300 g jordgubbar
Gör så här
Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden med sockret och de hela vaniljstängerna. Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och tillsätt i grädden. Rör till en slät smet. Puréa jordgubbarna och blanda sedan ner dem i grädden. Plocka upp vaniljstången och släng. Häll upp smeten i fina glas eller skålar och sätt in i kylen så att de stelnar, det tar cirka 3 timmar.Ta fram pannacottan ur kylen och servera direkt ur formen eller stjälp upp den på en tallrik. (recept.nu)