Dagens datum: torsdag den 22 augusti 2019
Senast uppdaterad: tisdag den 20 augusti 2019  
 
 


Jordgubbsparfait med jordgubbssås

6p.
Ingredienser:
5 st jordgubbar
3 st äggulor
4 msk florsocker
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl koncentrerad jordgubbssaft
Jordgubbssås:
1/2 l jordgubbar
1/2 dl strösocker
1 msk pressad citronsaft
Till dekoration:
stjärnanis
Hacka jordgubbarna fint. Vispa äggulorna hårt med florsockret. Vispa grädden tills den är lite hårdare än filmjölk i konsistensen. Blanda jordgubbar och jordgubbssaft i de vispade äggulorna. Blanda ner grädden i äggblandningen. Häll smeten i en form och frys i 5 timmar. . Ta ut parfaiten och låt den tina i kylskåp i ca 15 minuter före servering. Lägg jordgubbarna i ett högt kärl med sockret och citronsaften. Mixa såsen fluffig med stavmixer. Skeda upp jordgubbssåsen i vackra glas. Toppa med parfait och dekorera med stjärnanis.
recept.nu