6p. Ingredienser: 5 st jordgubbar 3 st äggulor 4 msk florsocker 2 1/2 dl vispgrädde 1 dl koncentrerad jordgubbssaft Jordgubbssås: 1/2 l jordgubbar 1/2 dl strösocker 1 msk pressad citronsaft Till dekoration: stjärnanis Hacka jordgubbarna fint. Vispa äggulorna hårt med florsockret. Vispa grädden tills den är lite hårdare än filmjölk i konsistensen. Blanda jordgubbar och jordgubbssaft i de vispade äggulorna. Blanda ner grädden i äggblandningen. Häll smeten i en form och frys i 5 timmar. . Ta ut parfaiten och låt den tina i kylskåp i ca 15 minuter före servering. Lägg jordgubbarna i ett högt kärl med sockret och citronsaften. Mixa såsen fluffig med stavmixer. Skeda upp jordgubbssåsen i vackra glas. Toppa med parfait och dekorera med stjärnanis. recept.nu