Dagens datum: fredag den 18 oktober 2019
Senast uppdaterad: onsdag den 16 oktober 2019  
 
 


SOMRIG FISK PÅ GRÖNSAKSBÄDD

Ingredienser 4 port
600 g fiskfilé, blanda gärna lax och vit fisk, tex. kungsfisk, sej eller marulk
600 g färskpotatis
4 färska lökar
250 g körsbärstomater
4 msk Arla smör-& rapsolja citron
1 tsk gourmetsalt
1 dl grovhackade hasselnötter
Gräslöksyoghurt:
2 dl Arla Köket medelhavsyoghurt
2 krm salt
2 msk riven pepparrot
1/2 dl grovhackad gräslök
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Tvätta potatisen och dela de stora i halvor. Dela löken på längden. Lägg glest på ett stort ugnssäkert fat. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Dela fisken i bitar. Ta ut fatet och lägg på fisk och tomater. Ringla över smör-&rapsolja och strö över salt och nötter. Sänk ugnen till 175° och stek i ytterligare ca 15 min. Blanda yoghurt, salt, pepparrot och gräslök. Strö gärna lite pepparrot och gräslök över det färdiga fiskfatet. Servera såsen till.

Källa: Arlaköket nr 2 2007