|
Örtbakad fisk
Ingredienser 4 port. 600 g fiskfilé, t ex torsk 1 tsk salt 4 st lökar, färska 4 st vitlöksklyftor 1 dl vitt vin 50 g smör, rumsvarmt 1 krm sambal oelek 1 msk örter, finhackade 1 msk ströbröd Tillbehör: kokt färskpotatis Blanda flera örter som t ex persilja, timjan och rosmarin och smaksätt smöret som toppar fisken. Gör så här Sätt ugnen på 225°. 2. Salta fisken runt om. Dela de färska lökarna i klyftor. Skala och skiva vitlöken. 3. Lägg all lök i en ugnssäker form. Häll på vinet. 4. Lägg fisken ovanpå. Bred på smöret över fisken. Strö över ströbröd. 5. Stek i mitten av ugnen 12-15 minuter beroende på fiskens tjocklek.
|
|