Dagens datum: fredag den 18 oktober 2019
Senast uppdaterad: onsdag den 16 oktober 2019  
 
 


Örtbakad fisk

Ingredienser 4 port.
600 g fiskfilé, t ex torsk
1 tsk salt
4 st lökar, färska
4 st vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
50 g smör, rumsvarmt
1 krm sambal oelek
1 msk örter, finhackade
1 msk ströbröd
Tillbehör: kokt färskpotatis
Blanda flera örter som t ex persilja, timjan och rosmarin och smaksätt smöret som toppar fisken.
Gör så här
Sätt ugnen på 225°.
2. Salta fisken runt om. Dela de färska lökarna i klyftor.
Skala och skiva vitlöken.
3. Lägg all lök i en ugnssäker form. Häll på vinet.
4. Lägg fisken ovanpå. Bred på smöret över fisken.
Strö över ströbröd.
5. Stek i mitten av ugnen 12-15 minuter beroende på fiskens tjocklek.