Dagens datum: torsdag den 23 maj 2019
Senast uppdaterad: torsdag den 23 maj 2019  
 
 


APELSIN- & TIMJANFISK

Ingredienser
8 port
1 1/4 kg vit fiskfilé, t ex hälleflundra,
marulk eller torsk
1 1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
3 msk smör
1 vitlöksklyfta
strimlat skal av 1/2 apelsin
1 msk hackad, färsk timjan
Saffranssås:
1 kg räkor med skal
4 dl crème fraiche gourmet saffran&tomat
1 dl vitt vin
Gör så här
Dela fisken i åtta portionsbitar. Salta och peppra runt och
lägg fisken i en smord ugnssäker form. Smält smöret och
rör ner pressad vitlök, apelsinskal och timjan. Fördela det
över fisken. Skala räkorna. Vispa ihop crème fraiche och
vin i en kastrull. Hit kan man förbereda. Sätt ugnen på 150°.
Ställ in formen i mitten av ugnen 12 – 15 min. Koka upp
såsen. Ta ut fisken och häll av ev vätska. Häll såsen runt
fisken och lägg på räkorna och garnera med timjan.