|
APELSIN- & TIMJANFISK
Ingredienser 8 port 1 1/4 kg vit fiskfilé, t ex hälleflundra, marulk eller torsk 1 1/2 tsk salt 1 krm vitpeppar 3 msk smör 1 vitlöksklyfta strimlat skal av 1/2 apelsin 1 msk hackad, färsk timjan Saffranssås: 1 kg räkor med skal 4 dl crème fraiche gourmet saffran&tomat 1 dl vitt vin Gör så här Dela fisken i åtta portionsbitar. Salta och peppra runt och lägg fisken i en smord ugnssäker form. Smält smöret och rör ner pressad vitlök, apelsinskal och timjan. Fördela det över fisken. Skala räkorna. Vispa ihop crème fraiche och vin i en kastrull. Hit kan man förbereda. Sätt ugnen på 150°. Ställ in formen i mitten av ugnen 12 – 15 min. Koka upp såsen. Ta ut fisken och häll av ev vätska. Häll såsen runt fisken och lägg på räkorna och garnera med timjan.
|
|