|
Tomatpasta med pilgrimsmusslor
4 pers. 12 st pilgrimsmusslor, stora 2 tsk olivolja 1/2 tsk salt 400 g färsk pasta 2 dl parmesanost, grovriven
Tomatsås: 1 liten gul lök 1 klyfta vitlök 2 tsk olivolja 1 dl torrt vitt vin 1 burk körsbärstomater (400 g) 1 tsk strösocker 1 /2 tsk salt 2 krm svartpeppar, nymald
Tomatsås: Skala och finhacka vitlök och lök. Stek all lök i olivolja tills det mjuknar.Tillsätt vinet och låt det koka in i löken. Häll på tomaterna och koka ca 5 min. Krydda med socker, salt och peppar. Mixa såsen slät med mixerstav. Koka pastan i välsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av i durkslag. Blanda med tomatsåsen. Stek pilgrimsmusslorna hastigt i smör tills de blir gyllenbruna på båda sidor. Salta. Vänd ner parmesanosten i pastan. Lägg upp pasta och pilgrimsmusslor i djupa tallrikar.
|
|