Dagens datum: fredag den 18 oktober 2019
Senast uppdaterad: onsdag den 16 oktober 2019  
 
 


Tomatpasta med pilgrimsmusslor

4 pers.
12 st pilgrimsmusslor, stora
2 tsk olivolja
1/2 tsk salt
400 g färsk pasta
2 dl parmesanost, grovriven

Tomatsås:
1 liten gul lök
1 klyfta vitlök
2 tsk olivolja
1 dl torrt vitt vin
1 burk körsbärstomater (400 g)
1 tsk strösocker
1 /2 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Tomatsås: Skala och finhacka vitlök och lök. Stek all lök i olivolja tills det mjuknar.Tillsätt vinet och låt det koka in i löken. Häll på tomaterna och koka ca 5 min. Krydda med socker, salt och peppar. Mixa såsen slät med mixerstav. Koka pastan i välsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av i durkslag. Blanda med tomatsåsen. Stek pilgrimsmusslorna hastigt i smör tills de blir gyllenbruna på båda sidor. Salta. Vänd ner parmesanosten i pastan. Lägg upp pasta och pilgrimsmusslor i djupa tallrikar.