Dagens datum: torsdag den 23 maj 2019
Senast uppdaterad: torsdag den 23 maj 2019  
 
 


Pestoöverbakad rödingsfilé

Ingredienser till ca 4 pers.
Rödingfilé ca 700-800 g
Pesto:
2 dl färsk basilika
1 dl olivolja
0.5 dl pinjenötter eller jordnötter
grovsalt, svartpeppar
0.5 dl parmesan
0.5 dl pecorinoost
1 st vitlöksklyfta
Sås:
1 st hackad lök
2 msk smör
1 dl vitt vin
1 dl fiskbuljong
1 dl grädde
salt och peppar
Peston blandas i mixer. Lägg fisken med skinnsidan ner i en ugnsform. Täck fisken med peston och ugnsbaka i ca 15 min. på 200°. Såsen görs parallellt. Fräs lök i smör och tillsätt vin, buljong och grädde. Låt koka ihop och smaksätt med salt och peppar.