Antal portioner:4 Ingredienser 4 st stora bitar torskrygg eller annan vit fisk Smör 0.5 pkt bacon 2 st rejäla nävar champinjoner eller annan svamp Salt o ört & vitlökspeppar Rödvinssås 1 st rödlök 4 st vitlöksklyftor Smör 6 dl rödvin 2 msk koncentrerad kalvfond på flaska 3 kvistarfärsk timjan lite ört- & vitlökspeppar och ev salt Sås: Skala och skiva rödlök och vitlök. Bryn löken i lite smör i någon minut. Tillsätt rödvin och kalvfond och lägg i timjankvist-arna. Låt koka upp och puttra på svag värme tills 2 dl av vätskan återstår. Sila av lök och timjan och häll tillbaka såsen i en kastrull. Koka upp och smaka av med ört- & vitlökspeppar och eventuellt lite salt. Fisk: Hetta upp en stekpanna och bryn fisken i smör i 3 minuter per sida eller tills den är genomstekt. Hetta upp en annan stek-panna och stek baconskivorna. Lägg upp på ett hushållspapper och låt rinna av. Lägg sedan i svampen och låt den steka i smör i ca 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar. Lägg upp fisken på tallrikar. Toppa med svampblandningen och häll en skvätt rödvinssås över. Dekorera med en baconskiva och en kvist timjan. Servera med tex pressad potatis.