|
Marulksknyten med parmaskinka och timjan
Receptet är för 4 port. 0,6 kg marulksfilé 4 skivor parmaskinka 3 msk persilja, finhackad 1 msk färsk timjan 1 msk pinjenötter 1 msk olivolja svartpeppar 1 st citroner Tillagning: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda finhackad persilja, pinjenötter och citronskal i en bunke eller mixa lätt i en matberedare. Pressa ur saften ur citronen.Dela fisken i 4 bitar. Lägg en fiskbit på parmaskinkan och lägg på en sked av citron och persiljeblandningen. Rulla ihop skinkan runt fisken och lägg paketen i en smord liten ugnsform. Peppra fisken och ringla över olivoljan. Pressa till sist över citronsaften och toppa med färsk timjan. Ställ in i ugnen i 30-35 minuter. Ta ut fisken från ugnen när den är genomstekt och servera med nykokt ris, grönsallad, basilikablad till garnering och parmesanost.
|
|