Dagens datum: lördag den 23 mars 2019
Senast uppdaterad: fredag den 22 mars 2019  
 
 


Marulksknyten med parmaskinka och timjan

Receptet är för 4 port.
0,6 kg marulksfilé
4 skivor parmaskinka
3 msk persilja, finhackad
1 msk färsk timjan
1 msk pinjenötter
1 msk olivolja
svartpeppar
1 st citroner
Tillagning:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda finhackad persilja, pinjenötter och citronskal i en bunke eller mixa lätt i en matberedare. Pressa ur saften ur citronen.Dela fisken i 4 bitar. Lägg en fiskbit på parmaskinkan och lägg på en sked av citron och persiljeblandningen. Rulla ihop skinkan runt fisken och lägg paketen i en smord liten ugnsform. Peppra fisken och ringla över olivoljan. Pressa till sist över citronsaften och toppa med färsk timjan. Ställ in i ugnen i 30-35 minuter. Ta ut fisken från ugnen när den är genomstekt och servera med nykokt ris, grönsallad, basilikablad till garnering och parmesanost.