Dagens datum: fredag den 18 oktober 2019
Senast uppdaterad: onsdag den 16 oktober 2019  
 
 


Kryddstark risotto

För 2 personer.
Ingredienser
40 g smör
1 grovhackad lök
1 finhackad vitlöksklyfta
2 små bitar chilipeppar
200 g ris, helst italienskt
200 g torskfilé skuren i tärningar
1-2 tsk timjan
1 dl medium sherry
1/2 liter fiskbuljong
100 g kräftor
1/2 parmesan eller efter tyckte
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Smält hälften av smöret i en syntetisk, ugnssäker gryta utan handtag och fräs lök och vitlök i tre minuter. Tillsätt chilipepparn och riset. Stek det hela under omrörning tills riset är halvgenomskinligt. Ha i torsk, timjan, sherry och fiskbuljong. Rör om ytterligare, lägg på lock eller överför det hela till en ugnssäker form som täckes med aliminiumfolie. Låt stå i ugnen i ca 20 minuter eller tills riset är kokat. Släck ugnen, ta ut formen och rör ner kräftorna och parmesanosten. Låt vila i ugnen under lock (eller aliminumfolie) i 5 minuter till.
Servera med sallad. (www.matklubben.se)