Dagens datum: fredag den 18 oktober 2019
Senast uppdaterad: onsdag den 16 oktober 2019  
 
 


Fisk och räkpaté

Ingredienser: 4 port. (på buffe´räcker det till fler)

Dekoration:
1 burk Abba Röd Caviar
1 burk Abba Svart Caviar
150 g räkor, skalade
1 knippa dill
1 st citron
Färs:
400 g lax
200 g torskfilé
3 st ägg
4 dl grädde
150 g räkor, skalade
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk potatismjöl
Sås:
1 burk Abba Röd Caviar
2 dl crème fraiche 17%
1 dl mellangrädde
2 msk dill, hackad

Tillagning:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skär fisken i mindre bitar och finfördela i matberedare.
3. Tillsätt salt, peppar, potatismjöl och ägg. Späd med rumsvarm grädde under beredningen, tills smeten är slät och porös.
4. Blanda ner räkorna och häll smeten i en smord och bröad form, (1 1/2 liter) och släta till ytan.
5. Täck med aluminiumfolie och grädda i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme.
6. Låt stå 5-10 minuter innan färsen stjälps upp.
7. Blanda ingredienserna till romsåsen och låt stå svalt.
8. Garnera patén med rom, räkor, dill och citron och servera den kall med romsåsen.(Tasteline)