|
Fisk och räkpaté
Ingredienser: 4 port. (på buffe´räcker det till fler)
Dekoration: 1 burk Abba Röd Caviar 1 burk Abba Svart Caviar 150 g räkor, skalade 1 knippa dill 1 st citron Färs: 400 g lax 200 g torskfilé 3 st ägg 4 dl grädde 150 g räkor, skalade 2 tsk salt 2 krm vitpeppar 2 msk potatismjöl Sås: 1 burk Abba Röd Caviar 2 dl crème fraiche 17% 1 dl mellangrädde 2 msk dill, hackad
Tillagning: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Skär fisken i mindre bitar och finfördela i matberedare. 3. Tillsätt salt, peppar, potatismjöl och ägg. Späd med rumsvarm grädde under beredningen, tills smeten är slät och porös. 4. Blanda ner räkorna och häll smeten i en smord och bröad form, (1 1/2 liter) och släta till ytan. 5. Täck med aluminiumfolie och grädda i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme. 6. Låt stå 5-10 minuter innan färsen stjälps upp. 7. Blanda ingredienserna till romsåsen och låt stå svalt. 8. Garnera patén med rom, räkor, dill och citron och servera den kall med romsåsen.(Tasteline)
|
|