Dagens datum: torsdag den 27 juni 2019
Senast uppdaterad: onsdag den 26 juni 2019  
 
 


VITLÖKSBAKAD HAVSKATT MED ZUCCINI OCH PINJENÖTTER

4 portionsbitar ca 60g havskattfilé
1 tsk salt
1 gul eller 1 grön(ca400g)zucchini
4 vitlöksklyftor
olivolja att fräsa grönsaker i
1/2 dl färsk eller fryst basilika
2 1/2 dl mellangrädde
1/2 dl pinjenötter

Sätt ugnen på 225°.
Skär zuccinin i halvor och sedan i skivor. Skala och skiva vitlöken. Fräs det lätt i olja i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form. Bryn fisken runt om och lägg den på den grönsakerna. Krydda med salt. Grovhacka och lägg i basilikan. Häll på grädden
Stek allt i ugnen 15-20 minuter. Strö över nötterna.