Dagens datum: lördag den 23 mars 2019
Senast uppdaterad: fredag den 22 mars 2019  
 
 


GRILLA FISK: TEX. HAVSKATT, MARULK ELLER TORSKRYGG

Halvtina fisken och låt den ligga i en av marinaderna, minst en timme. Skär fisken, ca.2-3 cm i strimlor eller bitar och trä den på spettet.
Currymarinad: Rapsolja, pressad vitlök, curry, salt, citronpeppar och paprikapulver blandas.
Limemarinad: 2 limefrukter (saften), 2 dl olivolja, 2 vitlöksklyftor, ½ dl färsk hackad basilika, 1 krm chilipulver, ½ krm, kajennpeppar, salt och peppar.
Grilla antingen på grillspett eller i ett fiskgaller. Servera med en god kall eller varm sås.

Kall sås:
1 burk creme fraiche
2 tsk majonäs
2 tsk Blomsdals fiskkrydda
3 msk dill
salt, peppar
Blanda och servera