|
Olivbakad fiskfilé med vitlökspasta och tomat
Ingredienser 4 port. 500 g vit, fast fiskfilé Olivtäcke: 20 g smör 3/4 dl kärnfria svarta oliver 2 msk kapris 60 g fetaost Vitlökspasta: 4 portioner tagliatelle 4 vitlökslyftor 20 g smör 2 dl hönsbuljong 1 1/2 dl crème fraîche salt och malen vitpeppar Ugnsbakade tomater: 2 tomater 1 msk strösocker 1 msk torkad oregano 1/2 tsk salt 1 tsk smör Till dekoration: dill Gör så här 1. Sätt ugnen på 175°. skär tomaterna i halvor. Lägg tomaterna i en ugnssäker form med snittytan uppåt. Toppa med smör, socker, salt och oregano. Baka i ugnen i 20 minuter. Håll varmt. 2. Höj ugnstemperaturen till 225°. Lägg vitlöksklyftorna med skal i ett ugnssäkert kärl. Rosta dem i ugnen tills de fått fin färg. Det tar bara någon minut. Låt vitlöken svalna. Lägg fiskfiléerna i en smord ugnssäker form. Mixa oliver, kapris och smör. Blanda röran med fetaost och fördela på fisken. Baka fisken i ugnen 15 minuter. Kontrollera så att fisken är vit rakt igenom, baka annars lite till. 3. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Slå av vattnet. Skala vitlöksklyftorna. Häll buljongen i en kastrull, pressa ner vitlöken och låt sjuda 10 - 15 minuter. Vispa ner crème fraîche. Krydda med salt och peppar. Blanda ner den kokta pastan. Servera pastan och tomaterna till fiskfiléerna. Dekorera med dill.
|
|