Dagens datum: torsdag den 27 juni 2019
Senast uppdaterad: onsdag den 26 juni 2019  
 
 


Olivbakad fiskfilé med vitlökspasta och tomat

Ingredienser 4 port.
500 g vit, fast fiskfilé
Olivtäcke:
20 g smör
3/4 dl kärnfria svarta oliver
2 msk kapris
60 g fetaost
Vitlökspasta:
4 portioner tagliatelle
4 vitlökslyftor
20 g smör
2 dl hönsbuljong
1 1/2 dl crème fraîche
salt och malen vitpeppar
Ugnsbakade tomater:
2 tomater
1 msk strösocker
1 msk torkad oregano
1/2 tsk salt
1 tsk smör
Till dekoration:
dill
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°. skär tomaterna i halvor. Lägg tomaterna i en ugnssäker form med snittytan uppåt. Toppa med smör, socker, salt och oregano. Baka i ugnen i 20 minuter. Håll varmt. 2. Höj ugnstemperaturen till 225°. Lägg vitlöksklyftorna med skal i ett ugnssäkert kärl. Rosta dem i ugnen tills de fått fin färg. Det tar bara någon minut. Låt vitlöken svalna. Lägg fiskfiléerna i en smord ugnssäker form. Mixa oliver, kapris och smör. Blanda röran med fetaost och fördela på fisken. Baka fisken i ugnen 15 minuter. Kontrollera så att fisken är vit rakt igenom, baka annars lite till. 3. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Slå av vattnet. Skala vitlöksklyftorna. Häll buljongen i en kastrull, pressa ner vitlöken och låt sjuda 10 - 15 minuter. Vispa ner crème fraîche. Krydda med salt och peppar. Blanda ner den kokta pastan. Servera pastan och tomaterna till fiskfiléerna. Dekorera med dill.