Dagens datum: lördag den 23 mars 2019
Senast uppdaterad: fredag den 22 mars 2019  
 
 


Grillad havskatt med sommargrönsaker och örtsås

Recept 4 portioner
150 g flådd havskattsfilé per person (annan färsk fisk går också bra)
på sommargrönsaker
4 strimlor bacon
4 små morötter
12 färskpotatisar
4 vårlökar
2 msk finhackad lök
3 msk olivolja
0,5 dl hackad basilika
0,5 dl hackad persilja
2 dl grädde
2 dl vitvin
1 tärning fiskfond
1 dl vatten
Dela filéerna i lagom breda bitar. Rulla ihop dem och lägg en skiva bacon runt. Trä på spett. Du kan trä flera rullar på samma spett. Salta rejält. Sätt i kylen. Borsta potatis, rensa och dela vårlök, borsta morötter och dela dem på hälften (på bredden). Koka i saltat vatten cirka 30 minuter eller tills potatisen är mjuk. Förbered under tiden grillen och hacka lök och örter. Fräs lök i olja. Tillsätt grädde, vitvin och fiskfond. Låt koka ihop några minuter. Späd med vatten om såsen blir för tjock. Tillsätt örterna innan servering. Du kan också mixa den med en stavmixer för en fluffigare sås. Grilla fisken på medelvärme cirka fyra minuter runt om på varje sida.