Dagens datum: måndag den 18 februari 2019
Senast uppdaterad: fredag den 15 februari 2019  
 
 


Fiskfilé i ljuvlig sås

4 Portioner

600 g Fiskfilé; t ex torsk eller kolja
1 ts Salt
500 g Räkor; med skal, eller 150 g -skalade
2 dl Crème Fraiche
1 1/2 tb Hummerfond; koncentrerad -buljong
1 dl Ost; riven

1. Sätt ugenen på 225 grader. 2. Skär fisken i 4 portionsbitar - om filérna är tunna så vik dem dubbla. Salta och lägg dem i en smord ugnssäker form. 3. Skala räkorna. Blanda dem med crème fraiche och hummerfond. 4. Klicka räksåsen på fisken och toppa med riven ost. 5. Stek fisken i mitten av ugnen 15-20 minuter beroende på hur tjocka filéerna är. Servera med vinkokta grönsaker, ris eller potatis.

Vinkokta grönsaker:

Frisk och fräsch smak får grönsakerna när de kokas i 3 delar grönsaksbuljong och 1 del vitt vin. Häll av men spar det goda kokspadet till buljong eller sås. Salta lätt.