Dagens datum: onsdag den 11 december 2019
Senast uppdaterad: tisdag den 10 december 2019  
 
 


Fiskfilé Thailand

1 Portion

150 g Fiskfilé; rå vikt, torsk -eller plattfisk
1 tb Citronsaft
1 ts Sojasås
1 Krm salt
1 ts Olja
10 Cm purjolök
1 Röd paprika
2 ts Ljus maizenaredning
2 ts Ketchup
1 dl Grönsaksbuljong
1 ts Curry
2 sl Ananas; i naturell juice
1 1/2 dl Kokt ris

Tärna och marinera fisken 30 minuter i citron, soja och salt. Stek den lätt i oljan och flytta över på tallrik, håll den varm. Fräs upp strimlad purjo och tärnad paprika i samma panna. Tillsätt redning, ketchup, buljong och curry, koka ett par minuter. Blanda i ananas i bitar. Häll varm sås över varm fisk och servera med ris.