Dagens datum: onsdag den 11 december 2019
Senast uppdaterad: tisdag den 10 december 2019  
 
 


PINJE- OCH KRÄFTBAKAD FISK

8 portioner

Ca 1,5 kg. torskrygg, hälleflundra
eller marulk i portionsbitar
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
I burk kräftstjärtar i lag, 360 g
1,5 dl hackad dill
75 g smör
75 g pinjenötter
4 dl creme fraiche,saffr./tomat
1 msk konjak
Salta fisken runt om. Lägg på smort ugnsfat. Hacka kräftstjärtarna grovt. Smält smöret i en stekpanna och låt pinjenötterna fräsa 1-2 min. Ta från värmen. Blanda i kräftstjärtar, dill och peppar. Fördela kräftröran över fisken och stek i ugnen ca 15-20 min. Värm creme fraichen och smaksätt med konjak. Servera fisken med såsen,
smörfräst bladspenat, citronklyftor och kokt potatis.