Dagens datum: torsdag den 23 maj 2019
Senast uppdaterad: torsdag den 23 maj 2019  
 
 


Parmalindad havskatt med grillad sparris i äppelvinägrett

4 portioner
INGREDIENSER
600 g havskatt (eller annan fast, vit fisk)
4 skivor parmaskinka
1 bunt grön sparris
flingsalt
Vinägrett:
1 rött äpple, finhackat
1 blad dragon, strimlat
1 dl äppelcidervinäger
1 msk honung
2 tsk fransk senap
1 dl olivolja
SÅ GÖR DU
1. Gör vinägretten. Vispa ihop vinäger, senap och honung. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Vänd ner äpple och dragon.
2. Ansa sparrisen. Koka upp lättsaltat vatten, lägg ner sparrisen och låt den koka 1–2 minuter. Ta upp och låt rinna av.
3. Skär fisken i portionsbitar och vira in varje bit i en skiva parmaskinka.
4. Grilla fisken runt om och låt den eftersteka (dra den åt sidan på gallret där värmen är lägre) några minuter. Grilla samtidigt den förkokta sparrisen, runt om, cirka 2–3 minuter.
5. Servera den nygrillade fisken med sparris och äppelvinägrett och gärna ett par färska rädisor.